Harmes en Van de Leur naar drie finales

.
.


Krachtvrouw: 
Oksana Chusovitina 
uit Oezbekistan 


Verona van de Leur: na 2001 opnieuw in drie finales


Na afloop van de kwalificatie voor de vrouwen was de Duitse bondstrainster, Petra Theiss, tevreden met het resultaat. Yvonne Musik had een solide wedstrijd geturnd en Birgit Schweigert kwam, na haar gedwongen pauze, met een prima brugoefening voor de dag. Vooral van haar is op de eerste finaledag heel wat te verwachten, aldus de Duitse trainster. “Als ze nog een keer zo’n oefening laat zien, is alles mogelijk!”

Meer zorgen heeft ze voor de komende Europese kampioenschappen. Zeker is nu al dat zowel Katja Abel als Lisa Brüggemann als gevolg van hun blessures niet beschikbaar zullen zijn. Vandaar dat pas na een tweede kwalificatie beslist wordt of er wel een Duitse seniorenploeg naar Patras zal gaan.

***

 De meervoudig deelneemster aan het Turnier der Meister, Oksana Chusovitina, was tevreden met haar kwalificatie resultaat. Ze is blij met haar drie finale plaatsen. Haar prestaties waren echter niet optimaal omdat ze zich vanwege een lichte rugblessure niet voldoende heeft kunnen voorbereiden op deze wedstrijd. Over de mogelijkheden in de komende finales laat ze zich liever niet uit. Morgen is er weer een dag, en dan zullen wel zien... 

***

 De beide Nederlandse turnsters Verona van de Leur en Suzanne Harmes zaten na afloop van hun wedstrijd ontspannen op de tribune naar de wedstrijd van de mannen te kijken. Verona was niet helemaal tevreden over haar prerstaties. Door de verkoudheid die haar aan het begin van de week te pakken had, waren er nu teveel foutjes ingeslopen. Gelukkig heeft ze in de finales nog drie keer de kans om een foutloze oefening te laten zien!

 Suzanne Harmes is onbevangen aan haar eerste World Cup begonnen en is zeker niet ontevreden met haar resultaten. Vooral op haar favoriete onderdeel, vloer, heeft ze een uitstekende prestatie neergezet. Net als haar teamgenote is ook Suzanne in drie finales te zien. 

.
 


  Cottbus Navigation



 

.