REPORTS REPORTS REPORTS  REPORTS REPORTS >>

Dubbelle Russische zege was onvermijdbaar

Dewiatowski (rechts),
Golotsutskow (li).

Zowel Maxim Dewiatowski als zijn landgenoot Anton Golotsutskow waren vanaf het begin van de wedstrijd de gedoodverfde winnaars werden en op geen enkel moment in de wedstrijd door wie anders dan ook bedreigd. Vanaf het tweede onderdeel gingen ze zelfverzekerd aan de leiding en vochten alleen onder elkaar een Russisch duel om de winst uit. De beslissing daarover viel pas op het laatste onderdeel in het voordeel uit van Maxim Dewiatowski:
Die scoorde op vloer een 9,350, terwijl Anton Golotsutskow aan het rek niet verder kwam dan 8,725, waarmee het verschil van bijna 0,7 punt geheel op rekening komt van deze ronde. Deze twee jonge turners kunnen binnen niet al te lange tijd een uitstekende versterking zijn voor de Russische nationale ploeg!
René Piephardt turnde vandaag de wedstrijd van zijn leven en nog beter dan hij bij de kwalicicatie al had gedaan. De twee Russen waren voor hem onbereikbaar, maar na de vierde ronde stond Piephardt op de derde plaats. Maar tot en met de nummer zeven van dat moment lag voor iedereen de bronzen medaille nog binnen bereik. Het verschil was slechts 0,2 punt! Zelfs Fabian Hambüchen lag halfweg de wedstrijd nog lang niet in een kasloze positie. Maar opnieuw maakte hij een fout met zijn gestrekte Jägersalto met hele schroef vanuit ellegreep. Op vloer won hij terrein terug met de 9,40 die op het scorebord verscheen, de hoogste score van het hele veld en sloot zo de wedstrijd af op de zevende plaats.
Op het laatste onderdeel
werd het nog even benauwd voor Piephardt. Nadat hij voor zijn gestrekte Tsukahara 9,112 gekregen had, moest de Witrus Dmitri Savitsky op vloer. Hij raakte twee keer de rand, kreeg 9,200 en benaderde Piephardt daarmee tot op 0,012!

Een bronzen medaille in de meerkamp voor de Duitse ploeg. Dat was sinds 1994 met Sergei Pfeiffer niet meer gebeurd.

Piephardt

Jeffrey Wammes draaide een uitstekende finale met als hoogtepunt opnieuw zijn Yurtchenko dubbelschroef waarvoor hij 9.312 kreeg. Hij eindigde bij zijn EK-debuut op een fraaie 13e plaats en mag het morgen bij de toestelfinale nog een keer proberen.